Nazivom pa i titulom “Meštar” časte se muškarci koji su vješti i stručni u onomu što rade, iskusni i mudri u svom obrtu i u svojoj profesiji ali i prepoznatljivi i poštovani u svakodnevnom životu. Dosluhno tome, ovaj kozmetički brend zahtjeva i prati vrsnosti i po kojima se Meštri prepoznaju i ne dozvoljavaju nam zaborav. U imaginarnom albumu zaboravljenih ali i preživjelih profesija i njihovih protagonista, „Meštar“ je svoj i drugačiji. Nije mu svejedno, sveprisutan je, prepoznatljiv i pažljiv u njegi kože, kose i brade. Naravno da paralela s najpoznatijim Meštrom svih meštara postoji - brijač iz Velog mista, kojeg je utjelovio Boris Dvornik je također bio polazna i ishodišna inspirativna točka za oblikovanje identiteta ovog brenda. Vrijeme u kojoj je nastala i koje oslikava ta popularna serija, pretapa se i oživljuje i po svemu rezonira s našom memorijom Dalmacije, njenim posebnostima, identitetskim tragovima, uspomenama koje obezuju i koje ostaju upisane u našim osobnim i kolektivnim kronologijama, godinama odrastanja i albumima.
Produced by Spartium cosmetics
Photos by Mari Rukavina
Mirisne linije se razlikuju bojom, koja im daje onaj inicijalni vidljiv i prepoztnaljiv pečat, no slojevitost rješenja potencira se njihovim nazivima i grafikom. 
Nazivi mirisnih linija su strogo i ciljano izabrani dalmatinski pojmovi, karakteristični za podneblje, te su dio svakodnevnog života i društvenog diskursa. Picigin, bagulina, balatura i dišpet - svaki pojam ima svoje objašnjenje na ambalaži, i svaki pojam potiče i evocira neku drugu memoriju. Pazilo se na detalje - picigin je razigran i svjež, balatura je mirisna i herbalna, bagulina ozbiljna ali nježna. 
U grafikama su isprepleteni nostalgični kadrovi dalmatinskih gradova, elementi arhitekture, lokalne flore i faune, starih fotografija i retro ilustracija, i taj vintage vibe kojim odiše Meštar nam nikad neće dosaditi. Ima tu i Splita, Kaštela, Trogira, Zadra, Dubrovnika, Šibenika i drugih - manjih i većih, no svi oni su utopljeni u jednu sasvim novu cjelinu koja ne preferira niti jedan, već oblikuje razglednicu - memoriju Dalmacije. Galebovi igraju picigin na plaži, balatura miriši na ružmarin koji raste u pitaru ispred kuće koja dočekuje kapetana, a bagulinu nosi onaj fini gospodin koji drži do sebe.
Back to Top